Pimeydestä valoon – Kristiyhteisö

Pimeydestä valoon

Kun elämä ja värit katoavat luonnosta, vetäytyvät maan uumeniin, katoavat myös valo ja lämpö. Luonto, erityisesti täällä Pohjolassa, viestittää meille sanomaa elämän katoavaisuudesta. Mutta samalla luonto haluaa kertoa meille, että tulevaisuuden siemenet ovat jo odottamassa oikeaa hetkeä. Sillä luonnossa ei ole kuolemaa, on vain elämän kiertokulkua.

Marraskuu on jo hyvin varhaisista ajoista lähtien ollut se aika vuodesta, jolloin on erityisesti haluttu muistaa vainajia, heitä, jotka ovat jättäneet maisen asuinsijansa ja siirtyneet haudan lepoon. Mutta kuitenkin, mitä vahvemmin meitä uhkaa katoavaisuus, sitä selkeämmin koemme, ettei hauta ole vainajien asuinsija. Lopullisuus, hauta ei ole kaikki. Katseemme kääntyy toiseen suuntaan, ikuisuuden olemukseen: MINÄ en voi kuolla! Vain se mikä ei enää palvele minun elämääni, ikuista elämääni, lasketaan maan hautaan. 

Me astumme uuteen, valon täyttämään tilaan, taivaallisen valon valaisemaan ikuisen elämän tilaan. Siihen tilaan saavat astua kaikki, jotka ovat jättäneet maisen asuinsijansa. Ja kun aine, materia, se mikä maasta on tullut, katoaa, sulkee läheisyys meidät suojaansa. Läheisyys, joka on pelkkää totuutta, olennaista, ikuisuutta,
valoa ja suurta rakkautta,
Kristuksen läsnäoloa.

Tuula Huhtala-Salmisto, pappi
Kristiyhteisö, Raaseporin seurakunta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *