Suomen Kristiyhteisö

Suomen Kristiyhteisö – Kristensamfundet i Finland perustettiin vuonna 1967 ja on yksi Suomessa toimivista uskonnollisista yhdyskunnista.  Kristiyhteisöön kuulutaan rekisteröityjen seurakuntien kautta, joita ovat tällä hetkellä Helsingin, Tampereen, Lahden ja Tammisaaren seurakunnat.  Säännöllistä toimintaa on lisäksi seitsemällä muulla paikkakunnalla.

Suomen Kristiyhteisön yhdyskuntajärjestys uudistettiin vuonna 2013. Yhdyskuntajärjestys määrittelee papiston, seurakuntien ja yhdyskunnan tehtävät ja työnjaon.  Yksittäinen jäsen voi äänivaltaisena osallistua sekä oman seurakuntansa, että koko yhdyskunnan sääntömääräisiin kevät- ja syyskokouksiin. Yhdyskunnan tasolla toiminnasta vastaa yhdyskuntaneuvosto sekä seurakunnissa seurakuntaneuvostot. Paikkakunnilla, joissa ei ole vielä omaa seurakuntaa on järjestäydytty vapaamuotoisesti työryhmiksi tai ”filiaaliseurakunniksi”.  

Yhdyskunnan tasolla hoidetaan koko Suomen Kristiyhteisölle yhteisiä asioita. Yhdyskunta julkaisee Kristiyhteisö-lehteä, ylläpitää nettisivuja ja järjestää koko Suomelle yhteisiä tapahtumia.

Kristiyhteisön kansainvälinen keskuselin on Berliinissä toimiva papiston johdosta koostuva ”seitsenpiiri”, joka vastaa muun muassa sakramenttien toimittamisen yhtenäisyydestä, pappien jatkuvasta koulutuksesta ja lähetyksistä maapallon eri kolkilla sijaitseviin seurakuntiin. Suomen papit on lähetetty Helsingin ja Tampereen seurakuntiin, joista käsin he vierailevat muilla paikkakunnilla. Vihityt Kristiyhteisön kirkot ovat Helsingissä ja Tampereella.

Kristiyhteisön virallinen sähköpostiosoite on kristiyhteiso(at)kristiyhteiso.fi

Kristiyhteisö-lehti

Suomen Kristiyhteisö julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Kristiyhteisö lehteä.

Lehden voi tilata maksamalla 20,00 € Suomen Kristiyhteisön tilille FI38 1523 3000 0026 83, VIITE 1407. Ilmoita tilausosoite sähköpostitse osoitteeseen: toimitus@kristiyhteiso.fi. Ilmoita tähän osoitteeseen myös osoitteesi muutos.