Kolme tietäjää – Kristiyhteisö

Kolme tietäjää

Hyvät Kristiyhteisön jäsenet ja ystävät,

Kolme tietäjää itäisiltä mailta seuraa Kristus-tähteä, joka johtaa heidät taloon, jossa Kristus-lapsi syntyi. He astuvat huoneeseen ja ottavat vastaan kaikilla aisteillaan, kuinka Kristus-lapsi ilmoittaa itsensä heille. He lankeavat maahan ja osoittavat nöyrästi kunnioitusta hänelle. Sitten he avaavat aarteensa ja antavat kultaa, suitsukkeita ja mirhaa. Evankeliumi vaikenee siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Se pysyy kätkössä kuin mysteeri. Kolme viisasta miestä jää Kristus-lapsen luo ja vasta lapsen nukahtamisen jälkeen he palaavat kotimaahansa.

Tämä kuva kolmesta tietäjästä itäisiltä mailta ja heidän kohtaamisestaan Kristus lapsen kanssa voi elää nykypäivän ihmissielussa, koska se oli omana aikanaan ensimmäinen uuden aikakauden alun jumalanpalvelus, mutta koetaan yhä uudelleen ja uudelleen tänään, kun ihmiset menevät kirkkoon ja kokevat jumalanpalveluksen.

Ihminen seuraa tähteään, joka loistaa hänen sielunsa sisällä hänen mennessään kirkkoon jumalanpalvelukseen. Hän astuu Jumalan huoneeseen, näkee alttarin, palavat kynttilät ja Kristuksen kuvan. Sitten hän kuulee evankeliumin julistaminen. Kaikki hänen aistinsa vastaanottavat Jumalan ilmestyksen. Silloin ihminen uhraa kaikessa nöyryydessä siinä, että Jumalan tahto virtaa hänen tahtoonsa, että hänen tunteensa yhdistyvät Kristukseen ja että hänen ajattelunsa elää Pyhän Hengen elämässä. Kuvat kullasta, suitsukkeesta ja mirhasta muuttuvat ajatteluksi, tunteeksi ja tahdoksi. Ihmisen toteuttama uhri muuntuu hiljaa Kristuksen ruumiiksi ja vereksi, joka on yhä näkymätön fyysisille silmille, leivän ja viinin ainesosissa.

Aineiden muuntumisen kautta ihmissielu kokee, kuinka Hän yhdistyy kaikkiin ihmissieluihin, jotka kokevat jumalallisen palveluksen samanaikaisesti ja ovat yhdessä Kristuksen kanssa. Tämä on ehtoollisen kokemus.

On Epifanian aika. Ihmissielu kutsutaan kokemaan Kristuksen ilmestyminen ja vastaanottamaan se tietoisuuteensa.

Terveisin 13.1.2022 Helsingissä
Fritjof Winkelmann

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *